El Museu Can Framis exposa l'obra fotogràfica de Joan Fontcuberta

El centre de la Fundació Vila Casas acull 'Monstres', una exposició que rastreja els clarobscurs de la fotografia contemporània

Joan Fontcuberta. Trauma #0239, 2020
Joan Fontcuberta. Trauma #0239, 2020 Joan Fontcuberta
9 de novembre del 2021

Ja fa temps que Joan Fontcuberta, guardonat amb el Premi Internacional Hasselblad l'any 2013, situa el focus dels seus projectes més a prop de l'art de la multitud que no pas de la tradició estrictament fotogràfica. A mig camí entre la fotografia com a memòria i l'emergència de les noves tècniques de la 'postfotografia', la seva obra rastreja els clarobscurs de la representació contemporània tot assenyalant-ne les monstruositats emergents.

Monstres és la primera gran exposició que Fontcuberta presenta a Barcelona des del 2008. A partir de sis dels seus projectes més recents, de caràcter multidisciplinari, la mostra explora una sèrie de conflictes i violències del nostre temps, els conflictes entre natura, tecnologia, fotografia i memòria. Una cita d'Antonio Gramsci vehicula el relat expositiu, que viatja entre les runes de la imatge i les prediccions de futurs possibles: "El vell món està morint. El nou triga a aparèixer. I en aquest clarobscur neixen els monstres".

L'exposició es podrà veure fins al 23 de gener de 2022 al Museu Can Framis, un dels centres de la Fundació Vila Casas.

Informació pràctica
 

  • Exposició: Monstres
  • Lloc: Museu Can Framis. Carrer de Roc Boronat, 116. Barcelona.
  • Data: fins al 23 de gener de 2022.