El Museu Marítim visibilitza un projecte artístic de transformació social del centre Can Llupià

L'equipament acull l'exposició 'Traspassant mars i murs. L'art com a salvavides', que recrea part del mural de 60 metres pintat per 182 joves interns sota la direcció de l'artista Marcel·lí Antúnez

'Traspassant mars i murs. L'art com a salvavides'
'Traspassant mars i murs. L'art com a salvavides' Carles Rodríguez
19 d'octubre del 2021

L'any 2018, 182 joves interns al centre de justícia juvenil Can Llupià de Barcelona es van posar a treballar en un projecte artístic que dirigia l'artista Marcel·lí Antúnez: un mural de 60 metres que envolta el centre i que té un últim tram dedicat al mar. Ara, el Museu Marítim de Barcelona (MMB) dona visibilitat a un projecte que va acabar el març del 2021, després de l'aturada forçosa causada per la pandèmia. Ho fa amb l'exposició Traspassant mars i murs. L’art com a salvavides, que recrea part del mural, un recorregut per sis plafons amb fotografies i vitrines amb dibuixos preparatoris d’aquest projecte de transformació social coordinat per la Fundació Setba. 

En el marc de l'exposició, que està instal·lada al vestíbul del museu, el 4 de novembre es presenta l'audiovisual Traspassant Murs: l'Audiovisual,que vol mostrar com l'art pot ser un mitjà d'expressió i comunicació, que pot servir per expressar emocions i que pot vehicular inquietuds i ser un mitjà de denúncia. L'acte de presentació, que és gratuït i tindrà lloc al vestíbul del MMB, inclourà una taula rodona moderada per Cristina Sampere, directora de la Fundació Sebta, que comptarà amb la presència de Karem Capseta, jove que va participar en el projecte de Can Llupià, i de Marcel·lí Antúnez. Aquí en teniu tota la informació.

El mural de Can Llupià

Informació pràctica
 

  • Traspassant mars i murs. L'art com a salvavides
  • Vestíbul del Museu Marítim de Barcelona (MMB). Avinguda de les Drassanes, s/n. 08001. Barcelona
  • Fins al 20 de febrer
  • Consulteu l'horari, al web del museu