La fotografia catalana contemporània es reuneix al Museu Palau Solterra

El centre de la Fundació Vila Casas exhibeix l'obra d'Espe Pons, Samuel Aranda, Alejandro Monge i una selecció de les instantànies presentades al Premi de Fotografia 2020

'Jefatura Superior de Policia de Catalunya', d'Espe Pons
'Jefatura Superior de Policia de Catalunya', d'Espe Pons Espe Pons
21 de juliol del 2020

El maig de 1941, Tomàs Pons Albesa va ser afusellat al Camp de la Bota, des d'on va ser traslladat i enterrat en una fossa comuna al Fossar de la Pedrera, a Montjuïc. El Tomàs era el germà petit de l'avi d'Espe Pons, una fotògrafa barcelonina que recorda la història del seu tiet avi a Sota la llum del mar, un assaig fotogràfic que pretén dignificar totes les víctimes del franquisme i de la Guerra Civil. La d'Espe Pons és una de les quatre exposicions de fotografia que es poden veure fins al 22 de novembre al Palau Solterra, el museu que la Fundació Vila Casas té a Torroella de Montgrí.

Premi de Fotografia 2020
Una altra de les mostres que acull aquest museu de fotografia contemporània és la de les obres seleccionades a l'edició d'aquest 2020 del Premi de Fotografia que convoca la Fundació Vila Casas. Enguany, s'hi han presentat 373 obres, 33 de les quals podran veure's a l'exposició del Museu Solterra. Són les que han estat seleccionades pel jurat.

XaviBou
Imatge de Xavi Bou, un dels finalistes del Premi de Fotografia 2020

'Territori', de Samuel Aranda
Barcelona, l'Empordà i Santa Coloma de Gramenet són els protagonistes de Territori, una mostra d'una seixantena de fotografies sobre la interacció entre els llocs i les persones fetes al llarg d'un any i mig per Samuel Aranda.

SamuelAranda
Samuel Aranda, 'Sense títol'

'Good taste is overrated', d'Alejandro Monge
Quin valor tenen els diners en la nostra societat? Aquesta és la reflexió que hi ha al darrere de Good taste is overrated, una exposició en què Alejandro Monge explica a través de la fotografia com l'ésser humà construeix el seu món, els seus somnis i les seves frustracions a partir dels diners.

Alejandro Monge. After the wind. 2019
Alejandro Monge, 'After the wind' (2019)​

Informació pràctica