Museu Terra, el nou nom del Museu de la Vida Rural

El canvi coincideix amb l'obertura d'una nova sala d'exposicions del Museu Terra a la seu de la Fundació Carulla a Barcelona, on s'ha inaugurat l'exposició 'Peus a terra'

El Museu de la Vida Rural canvia de nom per Museu Terra i inaugura una sala a Barcelona
El Museu de la Vida Rural canvia de nom per Museu Terra i inaugura una sala a Barcelona Fundació Carulla
19 de febrer del 2024

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí estrena nova etapa amb un canvi de nom: ara s'anomena Museu Terra. L'equipament de la Fundació Carulla, que treballa per posar en valor el món rural, ha canviat també d'identitat gràfica per fer èmfasi en els reptes de sostenibilitat que planteja el futur.

Amb una col·lecció etnològica de més de 5.000 peces, exposicions temporals i activitats culturals i educatives, el Museu Terra és un centre cultural participatiu i dinàmic que, amb el nou enfocament, vol obrir un camí de diàleg i de reflexió sobre la desconnexió demogràfica que la societat actual té amb la terra. Aquesta reformulació coincideix amb l'obertura d'una nova sala d'exposicions del Museu Terra a la seu de la Fundació Carulla a Barcelona, al barri del Poblenou, amb l'objectiu d'obrir una finestra al món rural des de la ciutat. 

'Peus a terra', a la nova sala Barcelona

La nova sala Barcelona s'ha estrenat aquest febrer amb Peus a terra, una exposició que vol fomentar la reconnexió amb la terra com a font d'alimentació, com a paisatge cultural i com a planeta que habitem, tenint en compte la necessitat de dur una vida més sostenible. Aquesta primera mostra es pot visitar de manera gratuïta fins al 31 de maig de 2024.