Música i literatura al cicle 'Lletraferits' del Palau de la Música

Es tracta d'un itinerari de quatre concerts i quatre xerrades que explora les relacions literàries de quatre obres que s'interpretaran al llarg de la temporada

Paul McCreesh i la formació Gabrieli Consort & Players interpretaran la 'Passió segons sant Mateu' de Bach al Palau de la Música
Paul McCreesh i la formació Gabrieli Consort & Players interpretaran la 'Passió segons sant Mateu' de Bach al Palau de la Música
16 de gener del 2019

Quina relació hi ha entre música i literatura? Aquesta és la reflexió que hi ha al darrere de 'Lletraferits', un cicle que entre els mesos de febrer i maig s'endinsarà en les ramificacions literàries de quatre concerts de la temporada del Liceu a través de xerrades literàries a quatre llibreries de Barcelona i quatre trobades que tindran lloc després dels concerts al Foyeur del Palau.

L'itinerari començarà el 8 de febrer amb una trobada a la llibreria Calders sobre 'Els estranys', l'obra amb què Raül Garrigasait es va emportar el Premi Òmnium a la millor novel·la en català el 2017. Aquesta serà la conferència que precedirà el concert en què el pianista Josep Colom interpretarà les tres darreres sonates de Beethoven, la número 30, en mi major, op. 109; la número 31, en la b major, op. 110, i la número 32, en do menor, op. 111. La següent parada de l'itinerari s'endinsarà en la poesia amb una trobada amb els poetes Antoni Clapés i Francesc Parcerisas a la lliberia Casa Ushers, a Sant Gervasi, i amb el concert en què els germans Abel i Arnau Tomàs i el pianista Josep Colom protagonitzaran una vetllada de poesia musical amb interpretacions d'obres de Debussy, Ravel, i del compositor català Josep Maria Guix.

'El regne', d'Emmanuel Carrère, serà la novel·la protagonista de la tercera trobada del cicle, que tindrà lloc el 5 d'abril a la llibreria Nollegiu del barri del Poblenou. Serà l'activitat prèvia a la interpretació de la 'Passió segons sant Mateu', de Bach, que dirigirà el director d'orquestra Paul McCreesh.

Finalment, el compositor convidat de la temporada, Philip Glass, tancarà l'itinerari el 21 de maig amb la presentació de la seva obra per a piano i de 'Vessels', aquesta segona amb l'Orfeó Català. Aquest concert anirà precedit de la trobada a la llibreria Malpaso, a l'Eixample, que girarà entorn de les memòries del mateix Glass.

Informació pràctica
Preu
L'itinerari complet té un preu de 120 € i inclou els concerts, les xerrades literàries i les trobades postconcert al Foyeur. També es pot assistir als concerts de manera individual. Els preus són:

  • Josep Colom: 25 €.
  • Josep Colom, Abel i Arnau Tomàs: 25 €.
  • 'Passió segons sant Mateu': de 20 a 100 €, segons la zona.
  • Philip Glass & Orfeó Català: de 25 a 50 €, segons la zona.

L'accés a les trobades literàries és gratuït, però l'aforament és limitat i els abonats a l'itinerari tenen preferència en la reserva de places.

Dates

  • Primera trobada: 8 de febrer, a les 19 h (trobada literària a la llibreria Calders), i 13 de febrer, a les 20 h (concert amb Josep Colom i les darreres 'Sonates' de Beethoven)
  • Segona trobada: 15 de març, a les 19 h (trobada literària a la Casa Usher), i 20 de març, a les 20 h (concert amb Josep Colom i els germans Abel i Arnau Tomàs amb música de Josep Maria Guix)
  • Tercera trobada: 5 d'abril, a les 19 h (trobada literària a la llibreria Nollegiu), i 10 d'abril, a les 20 h (concert amb McCreesh dirigint la 'Passió segons sant Mateu' de Bach)
  • Quarta trobada: 17 de maig, a les 19 h (trobada literària a la llibreria Malpaso), i 21 de maig, a les 20 h (concert amb Philipp Glass i l'Orfeó Català)

Si encara en voleu saber més, consulteu la informació sobre el cicle al web del Palau de la Música.