Un nou món de biodiversitat i conservació al Zoo de Barcelona

L'equipament ofereix una programació especial d'estiu farcida de novetats i propostes per descobrir el món del benestar animal

Activitats infantils al Zoo de Barcelona
Activitats infantils al Zoo de Barcelona Eva Colomina

Aquest estiu, el Zoo de Barcelona convida els seus visitants a redescobrir les seves instal·lacions amb un programa d’activitats per a tots els públics que potencien l’educació i la sensibilització pel respecte de la natura. Aquesta proposta estiuenca va en línia amb el nou model del Zoo, que vol esdevenir un centre de conservació de la biodiversitat i contribuir a conscienciar la societat de la necessitat de protegir la natura i el medi ambient.

Per això, com a novetat, el centre presenta el Ludo Zoo, un servei de cap de setmana en què els visitants poden documentar-se i descobrir la biodiversitat del planeta a través de llibres, jocs i altres materials consultables, sota la dinamització del personal educador. Al llarg del que queda d’estiu, l’equipament també ha ampliat la seva programació d’activitats amb tallers i xerrades participatives relacionades amb el benestar animal, la conservació d’espècies amenaçades i la zoologia, que es poden gaudir de manera gratuïta amb l’entrada general. També segueixen les populars trobades amb cuidadors i cuidadores i les visites al laboratori de l’Espai Invertebrats i al complex de la Sabana del Sahel, entre d’altres.

Felins al Passaport Natura
Una altra activitat que es consolida és el Passaport Natura, adreçat als membres del Zoo Club. Aquesta iniciativa educativa busca fomentar el coneixement de la biodiversitat del planeta entre els infants que visiten el Zoo per mitjà d’activitats lúdiques i dinàmiques. Aquest estiu incorpora una nova proposta que vol introduir els socis en el món dels felins: conèixer com són, per quin motiu alguns estan en perill d’extinció i per què n’hi ha al Zoo. També explicarà el projecte de conservació del gat fer en què col·labora el Zoo, una espècie de felí salvatge autòcton, l’únic representant de la família dels felins al nostre país, que es troba en situació de vulnerabilitat a causa de la pèrdua i la fragmentació del seu hàbitat.

Podeu consultar tota la programació d’activitats al web del Zoo. Les activitats del Passaport Natura s’han de reservar prèviament.