Una nova mirada sobre Gaudí, al MNAC

El Museu Nacional d’Art de Catalunya reinterpreta l'obra i la figura de l'arquitecte en una exposició coproduïda amb el Musée d’Orsay

Taller de Gaudí a la Sagrada Família, 1926
Taller de Gaudí a la Sagrada Família, 1926 © Ferran. Arxiu Històric del COAC
19 de novembre del 2021

L’obra d'Antoni Gaudí encaixa a la perfecció en la construcció d’una imatge icònica de la ciutat de Barcelona. L’arquitecte reusenc es pot considerar el màxim exponent del Modernisme i la capital catalana està estretament connectada amb el seu llegat artístic. Defugint els tòpics coneguts, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) proposa una nova mirada sobre el geni de l’arquitectura, la seva trajectòria i la seva relació amb Barcelona a l’exposició Gaudí.

La mostra, que es pot visitar fins al 6 de març de 2022, vol revisar de manera exhaustiva i crítica la figura de Gaudí i la complexitat de la seva obra, una obra que es va produir en un context múltiple i que ha transcendit, de molt, el temps en què ell va viure. Lluny de presentar-lo com un geni aïllat i incomprès, reivindica l’artista que va saber interpretar molt bé el seu temps i que va tenir la capacitat de concentrar en els seus edificis uns contextos artístics, arquitectònics, ideològics i estètics concrets. Un home que va construir molts dels escenaris de l'arquitectura de la modernitat i que també va ser un personatge polític compromès amb la vida d'una Europa en transformació.

Coproduïda amb el Musée d’Orsay de París, després de mostrar-se al MNAC, Gaudí s’exposarà en aquest equipament del 14 de març al 17 de juliol de 2022.


Informació pràctica:
 

  • Exposició: Gaudí.

  • Lloc: Museu Nacional d’Art de Catalunya. Palau Nacional. Parc de Montjuïc.

  • Data: fins al 6 de març de 2022.

  • Activitats paral·leles: mentre duri l’exposició, es faran activitats que hi estan associades, com visites comentades, tallers familiars i la projecció del film Antoni Gaudí, una visión inacabada. En totes, és obligatori inscriure’s al web del MNAC.