Noves exposicions al Museu Marítim de Barcelona

L'equipament incorpora dues mostres que culminen el seu projecte museogràfic sobre la història de la navegació a Catalunya

Espai expositiu de 'Les Sorres X. Un vaixell medieval', al Museu Marítim de Barcelona
Espai expositiu de 'Les Sorres X. Un vaixell medieval', al Museu Marítim de Barcelona Pere de Prada

'Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana (s. XVIII-XX)' i 'Les Sorres X. Un vaixell medieval' són els títols de les dues exposicions permanents que va inaugurar el passat mes de febrer el Museu Marítim de Barcelona. Amb aquests nous projectes, el MMB culmina el seu projecte museogràfic sobre la història de la navegació a Catalunya i ocupa gairebé tot l'espai de les Naus Drassanes.

L'evolució del món marítim a Catalunya des del segle XVIII fins a l'actualitat
Com un país petit, amb escassetat de recursos naturals i una demografia reduïda a principis del segle XVIII va esdevenir al segle XIX una potència industrial al sud d’Europa? Com hi va contribuir el comerç marítim amb Amèrica? Aquestes són les preguntes que respon l'exposició 'Catalunya mar enllà. Tres segles de marina catalana (s. XVIII-XX)'. La mostra se centra en la història i l’evolució del món marítim a Catalunya des del segle XVIII fins a l’actualitat i permet conèixer com el comerç i la construcció naval van ajudar a la gran transformació i modernització del nostre país al segle XIX. La mostra compta amb més de 140 peces procedents de les col·leccions del Museu Marítim.

'Les Sorres X. Un vaixell medieval'
Aquesta segona exposició presenta la barca datada de la segona meitat del segle XIV trobada a Castelldefels l’any 1990 durant les obres de construcció del Canal Olímpic, un cop finalitzades les tasques de recuperació, conservació i museïtzació dutes a terme els darrers anys. Es tracta d’una de les escasses barques medievals destinades al transport de mercaderies que es conserva a la Mediterrània.