Oberta la convocatòria de la Beca d'Estudis Històrics President Irla 2023

Dotada amb 6.000 euros, poden optar a la beca de la Fundació Irla els investigadors que presentin una proposta d'estudi centrada en el republicanisme gironí, especialment de caràcter biogràfic

Beca d'Estudis Històrics President Irla 2023
Beca d'Estudis Històrics President Irla 2023 Fundació Irla
9 de febrer del 2023

Un any més, la Fundació Irla convoca, amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la Beca d'Estudis Històrics President Irla 2023, també anomenada Beca Irla. De caràcter anual, se centra en l'estudi del pensament, l'obra i la vida de la generació de republicans gironins de la qual Josep Irla i Bosch, president de la Generalitat a l'exili i fill de Sant Feliu de Guíxols, és una de les personalitats més destacades.

La Beca Irla està dotada amb 6.000 euros i inclou la publicació de l'obra guanyadora. S'atorgarà al millor projecte d'estudi inèdit en el camp de la història del republicanisme a les comarques gironines. Sense excloure cap temàtica, la Fundació valorarà especialment les propostes de caràcter biogràfic. El termini de presentació de projectes finalitza el proper 31 de març a les 14 h.

Aquesta beca va ser atorgada per primer cop l'any 2011 i des d'aleshores ha servit per estudiar figures del republicanisme com Josep Puig Pujades, líder del republicanisme empordanès, l'exsenador Josep Rahola o el diputat del Parlament durant la República, Josep Fontbernat, entre d'altres.

Informació pràctica