Objectiu: desactivar la bomba del refugi antiaeri de Valls

Un 'escape room' a l'interior del refugi de la plaça del Blat reviu la Guerra Civil a la capital de l'Alt Camp

'Escape room' del refugi antiaeri de Valls
'Escape room' del refugi antiaeri de Valls Oficina de Turisme de Valls

Una bomba està a punt d’explotar a les galeries de l’antic refugi antiaeri de Valls, construït sota la plaça del Blat el 1938 per protegir la població dels bombardejos de la Guerra Civil. La missió és arriscada i aquells a qui s’encomani només tindran una hora per acomplir-la: hauran de desactivar l’explosiu amagat abans que la construcció salti pels aires.

Aquesta és la temàtica de l’escape room que Valls proposa als seus visitants per descobrir la història del seu refugi antiaeri, un espai de memòria imprescindible per entendre una part important de la història de la vila. Els participants hauran de recórrer els 55 metres de galeria subterrània, d’1,80 metres d’alçada i 1,60 d’amplada, que avui encara es poden visitar a vuit metres de profunditat. Hauran de treballar en equip per resoldre tots els misteris que els portaran, abans que passin els seixanta minuts, a desactivar l’explosiu.

L’escape room, organitzat per l’Ajuntament de Valls, es farà els divendres 8,15 i 22 de juliol a les 19 h. Té una durada d’una hora i el preu es de 6 € per persona. Per participar-hi, cal fer-ne la reserva prèvia a l’Oficina Municipal d’Informació i Turisme de Valls, situada al carrer de la Cort, número 3, enviant un correu a turisme@valls.cat o trucant al telèfon 977 612 530.


Informació pràctica