L'obra completa de Charles Darwin, en línia

La biblioteca personal completa del naturalista ha estat digitalitzada per primera vegada amb motiu del seu 215è aniversari

Retrat de Charles Darwin
Retrat de Charles Darwin
20 de febrer del 2024

Aquest febrer s'han complert 215 anys del naixement de Charles Darwin. Per celebrar-ho, el projecte Darwin Online, liderat pel Departament de Ciències Biològiques de la Universitat Nacional de Singapur, ha publicat per primera vegada la biblioteca personal completa del naturalista anglès.

Fins ara, el 85% del contingut d'aquesta biblioteca era desconegut o inèdit. Ara, a través d'un catàleg de tres-centes pàgines es poden consultar prop de 7.400 títols de més de 13.000 llibres, revistes, fulletons i ressenyes que Darwin tenia en poder seu. Després de dues dècades de treball de documentació, més de 9.000 obres s'han posat a l'abast dels lectors en una antologia digital que es pot consultar a The Complete Work of Charles Darwin Online.

La mida i l'abast de la biblioteca posa de manifest l'extensió extraordinària de la investigació de Darwin, no només sobre el seu treball, sinó també sobre el d'altres científics. La majoria d'obres del catàleg publicat són treballs científics, particularment sobre biologia i geologia, però també inclouen obres sobre geografia, filosofia, psicologia, agricultura, cria i comportament animal, religió i altres temes que interessaven al naturalista, com l'art, la història, els viatges i les llengües.