L'art, la Guerra Civil i la memòria històrica s'uneixen a 'La invasión de los bárbaros'

Aquesta peça teatral dirigida per Chema Cardeña podrà veure's fins al 2 de febrer al Teatre Gaudí de Barcelona

Escena de l'obra 'La invasión de los bárbaros'
Escena de l'obra 'La invasión de los bárbaros' Teatre Gaudí de Barcelona
29 de gener del 2020

L'any 2019 es van produir dues efemèrides d'especial rellevància: els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i el 200è aniversari de l'obertura del Museo del Prado de Madrid, dos fets històrics que la companyia valenciana Arden ha volgut plasmar en el seu últim muntatge teatral, 'La invasión de los bárbaros'. La peça, dirigida per Chema Cardeña, podrà veure's fins al 2 de febrer al Teatre Gaudí de Barcelona, unes representacions amb què la companyia dóna el tret de sortida a la seva gira nacional.

Un quadre, dues èpoques i quatre protagonistes
'La invasión de los bárbaros' explica dues històries paral·leles, ambdues relacionades amb la defensa de la memòria i la protecció del patrimoni. La primera té lloc l'any 1939, durant els primers mesos posteriors a la guerra i se situa a València, on una jove conservadora del Museo del Prado de Madrid és interrogada i torturada per un tinent franquista. La segona història succeeix, paral·lelament, 70 anys després i té com a protagonista una investigadora i activista que s'entrevista amb l'alcalde d'un poble proper a la capital valenciana per parlar-li d'un tema relacionat amb la memòria històrica.

L'obra deu el seu nom al quadre d'Ulpiano Chueca de 1887 que representa l'entrada dels huns a Roma i que apareix progressivament a l'escenari a mesura que avança la funció, que compta amb la participació d'Iria Márquez, Rosa López, Juan Carlos Garlés i el mateix director, Chema Cardeña. A més, com a activitat complementària, el divendres 31 de gener després de la funció, tindrà lloc un col·loqui amb l'historiador Jordi Barra en què es tractaran els temes que aborda l'obra.

Informació pràctica
 

  • Dates i horari: del 29 de gener al 2 de febrer de 2020. De dimecres a dissabte, a les 20.30 h, i diumenge, a les 19 h.
  • Lloc: Teatre Gaudí Barcelona (C/ Sant Antoni Maria Claret, 120, Barcelona).
  • Preu: 20 €. Anticipades a partir de 10 €.
  • Més informació al web del teatre.