L'origen de l'aigua termal, en una nova edició de l'Escaldàrium

Els dies 8 i 9 de juliol, Caldes de Montbui acull una nova edició de la Festa del Foc i l'Aigua, els dos elements que componen l’aigua termal

Foc i aigua lluiten a Caldes de Montbui durant la festa Escaldàrium
Foc i aigua lluiten a Caldes de Montbui durant la festa Escaldàrium Quim Dasquens
4 de juliol del 2022

Una lluita entre les forces diabòliques i les terrenals en què l'aigua té un paper cabdal. Aquesta és l'essència de l'Escaldàrium de Caldes de Montbui, la Festa del Foc i l'Aigua que cada any aplega centenars de persones a la plaça de la Font del Lleó. En aquest espai, Llucifer i Diablessa prenen el poder sota un raig de foc i invoquen la bèstia que és a l'interior de la font termal homònima. L'aigua intentarà vèncer els personatges diabòlics i Godra, la Quimera de Caldes, fet que donarà peu a la simbiosi que unirà el foc amb l’aigua per sempre més.

L'Escaldàrium consta de nou danses, sis de foc i tres d’aigua, alternades. En les de foc, la gent balla i salta sota les espurnes dels diables, que en cada dansa utilitzen diversos muntatges pirotècnics. En les d’aigua, d'altra banda, els participants ballen sota el raig de tres mànegues. Tot plegat, amb la música que interpreta l'orquestra en directe i, entre ball i ball, els sons dels instruments que els tabalers dels diables fan retronar per tota la plaça.

El programa de la festa inclou altres activitats, com les exposicions Lo negosi de les bruxes i Bruixes i dones; l'Escumàrium, una festa de l'escuma; el vermut del foc i l'aigua; la ruta sobre la història de la bruixeria Camins de bruixes, o el contacontes 'La llegenda de l'Escaldàrium'. També s'instal·larà, a la plaça Onze de Setembre, el Sopàrium, un espai gastronòmic amb servei de menjar i beure. 

Informació pràctica