La Passió de Cervera reviu després de dos anys d'aturada

Aquesta Setmana Santa, la representació de la Passió més antiga d'Europa torna amb una programació plena de novetats

Escena de la Passió de Cervera
Escena de la Passió de Cervera La Passió de Cervera
24 de març del 2022

Pels volts de la Setmana Santa, a Catalunya, se'n fan moltes, de representacions de la Passió de Jesús, però poques amb l'espectacularitat, l'autenticitat i la tradició de la cerverina. Documentada des del 1477, més de cinc-cents anys d'història converteixen aquesta representació en la més antiga d'Europa. Davant la seva importància històrica i social, el 1969 l'obra va ser declarada d'interès públic, i, d'aleshores ençà, l'èxit i la popularitat han estat constants, fins a arribar als nostres dies com una de les representacions més multitudinàries de Catalunya.

Després d'una aturada obligada de dos anys a causa de la pandèmia, enguany Cervera reviurà la seva Passió, i ho farà amb una temporada plena de novetats. El guió s'ha adaptat per oferir representacions més breus, més dinàmiques i més fluïdes, i s'han incorporat elements escenogràfics que donaran més visibilitat a les escenes d'Herodes i Pilat. Aquests canvis es presenten amb l'objectiu d'acostar les funcions als nous llenguatges, als valors moderns i, en definitiva, a la cultura del segle XXI. 

La primera funció tindrà lloc el 27 de març i la resta de representacions seran els dies 3, 9, 15, 24 i 30 d'abril al Gran Teatre de la Passió, un espai que, amb capacitat per a 1.700 espectadors i 40 metres de boca d'escenari, ofereix una visió espectacular. L'obra constarà d'una coral, de dansa en directe i de la participació d'un gran nombre d'actors i actrius per donar vida als diferents personatges, en una representació multitudinària que, en total, arriba a mobilitzar més de 300 persones.

Les entrades per a totes les funcions es poden comprar al web de la Passió de Cervera.

Informació pràctica
 

  • La Passió de Cervera
  • Dates: 27 de març i 3, 9, 15, 24 i 30 d'abril de 2022
  • Lloc: Gran Teatre de la Passió
  • Preu: entrada general, 22 €; reduïda, 18 €, i menors de 12 anys, 7 €
  • Consulteu-ne la programació i els horaris, i compreu les entrades al web de la Passió de Cervera