El patrimoni històric i cultural dels Pirineus, al DESCOBRIR d'agost-setembre!

Ja és al quiosc la revista que narra l'expedició que ha fet a peu el GR 11 entre el cap de Creus i la Vall d'Aran

El patrimoni històric i cultural dels Pirineus, al DESCOBRIR d'agost-setembre!
El patrimoni històric i cultural dels Pirineus, al DESCOBRIR d'agost-setembre! Álvaro Sanz
23 de juliol del 2021

La revista DESCOBRIR d'agost-setembre, que ja és al quiosc, recull el relat de l'expedició que durant tres setmanes ha recorregut el Pirineu a peu pel GR 11, entre el cap de Creus i el tuc de Molières, a la Vall d'Aran. Pas a pas, vall a vall, al llarg de la Transpirinenca es van descobrint costums ancestrals, pedres mil·lenàries i oficis antics que ens connecten amb els nostres orígens.

La crònica del fotògraf i realitzador Álvaro Sanz recull les experiències viscudes al llarg de la Transpirinenca, una travessa que passa per algunes de les joies patrimonials i històriques del nostre país, com ara Sant Pere de Rodes i Sant Quirze de Colera. El camí també porta l'expedició fins al nucli medieval de Beget, encisador, de carrers estrets i empedrats al voltant de l'església romànica de Sant Cristòfor, i les antigues ferreries d'Alins i Àreu, testimoni d'un passat industrial vinculat a les mines del bosc de Virós.

Al peu del GR 11 també es poden visitar antigues cases pairals, com la d'Areny-Plandolit a Ordino, o cases més modestes i humils, com la Casa Gassia d'Esterri d'Àneu, on el personatge de l'Esperanceta explica les penúries d'una família del poble per sobreviure hivern rere hivern als Pirineus.

Sorteig
Podeu seguir l'experiència de la Transpirinenca també a través del web, que inclou fotografies espectaculars de la gran aventura viscuda als Pirineus, els sons recollits a la muntanya durant la travessa i uns textos molt suggeridors que ens conviden a agafar la motxilla i viure en primera persona l'autenticitat de les nostres muntanyes i el seu ric patrimoni romànic. En aquest lloc web també podreu participar en el sorteig de tres subscripcions anuals al DESCOBRIR.

La revista DESCOBRIR mai no havia desenvolupat un projecte editorial tan ambiciós i potent com el d'organitzar aquesta expedició pels Pirineus, i tota la logística derivada de travessar a peu la serralada ha estat un repte exigent i apassionant.

L'expedició, en xifres
Els set membres de l’expedició DESCOBRIR han estat tres setmanes de ruta: 21 etapes, més de 400 km, més de 20.000 m de desnivell acumulat, 6 cims, 39 valls. Tot per explicar i mostrar a través de fotografies espectaculars, textos en primera persona i sons captats a la muntanya, aquesta autèntica aventura que és creuar els Pirineus catalans des del cap de Creus, a l’Alt Empordà, fins al tuc de Molières, a la Vall d’Aran.