Els pirates tornen a l'Estartit

La Fira Pirates i Corsaris a les illes Medes recorda les incursions pirates a l'Empordà amb recreacions de lluites, conquestes i batalles navals

Fira Pirates i Corsaris a les illes Medes
Fira Pirates i Corsaris a les illes Medes
16 de setembre del 2022

Des del segle XVI, els pirates assetjaven les costes de la Mediterrània. A l’Empordà en van arribar molts, especialment barbarescos, disposats a saquejar i apoderar-se de tots els béns que poguessin. Per la seva situació estratègica, les illes Medes van ser refugi de pirates de tota mena, des d’on dirigien els seus atacs cap a terra ferma. Davant aquestes invasions, els masos de l’Estartit i la rodalia edificaven torres de defensa per poder-se protegir. Ara, cinc segles més tard i amb la mar en calma, aquest nucli d’habitants de Torroella de Montgrí recrea aquella època celebrant la gran Fira Pirates i Corsaris a les illes Medes.

Del 23 al 25 de setembre, els carrers de l’Estartit acolliran recreacions, mercats artesans, visites guiades, tallers familiars i correfocs. Els pirates arribaran a la vila en l’espectacle de desembarcament Arriben els pirates!, i no dubtaran a conquerir-la en una espectacular batalla naval a bord de la nau Aixa. En aquesta 18a edició també es podran fer excursions en vaixell i escoltar contes d’aquests invasors, i visitar l’exposició L'aventura dels aliments viatgers,que us descobrirà la influència de la pirateria i el comerç sobre la nostra taula. 

Consulteu totes les activitats al programa i al web de la Fira Pirates i Corsaris a les illes Medes.


Més informació