Pompeia reobre 50.000 metres quadrats d'excavacions

Després de la restauració, es podran visitar diverses cases i les pintures eròtiques del prostíbul de l'antiga ciutat romana

Pintura eròtica de Pompeia -  Wikimedia Commons
Pintura eròtica de Pompeia - Wikimedia Commons
13 de desembre del 2016
Autor
Francina Fortuny
La ciutat romana de Pompeia obre 50.000 metres quadrats d'excavacions que restaven tancades al públic. Es podran visitar espais com la casa d'Obellius Firmo, la casa de Marco Lucrezio Frontone o el petit prostíbul de Pompeia. Aquests espais fins ara havien estat en procés de restauració, per recuperar les restes arqueològiques destrossades en l'erupció del Vesuvi l'any 79 dC.

La casa d'Obellius Firmo es troba en la Regio IX i es trobava deshabitada quan el Vesuvi va entrar en erupció. La casa de Lucrezio Frontone forma part de la Regio V i en una de les habitacions s'hi van trobar els esquelets de cinc adults i tres nens, aixafats per la caiguda del sostre durant l'erupció. En aquesta casa es conserven les pintures murals més refinades de Pompeia, ja que Lucrezio Frontone va ser un polític membre d'una poderosa família italiana. Els frescos amb escenes de paisatges, animals o jardins ens donen informació de la decoració de les cases dels rics en l'antiga Roma.

La reobertura estrella ha estat la del prostíbul de Pompeia, un edifici en què les parets d'una de les habitacions estan decorades amb pintures de temàtica eròtica.