Portes obertes als safareigs i eixides del Masnou

Els patis interiors del municipi es converteixen en escenaris culturals en una jornada de portes obertes organitzada pel Museu Municipal de Nàutica

Safareig de la família Gibernau Salomó
Safareig de la família Gibernau Salomó Ajuntament del Masnou
29 de setembre del 2023

Antigament, els safareigs eren molt més que un lloc on es rentava la roba: eren un punt de trobada i un dels eixos de la vida social de pobles i ciutats. Amb l'objectiu de reivindicar aquests espais, el Museu Municipal de Nàutica del Masnou organitza, el diumenge 8 d'octubre, una jornada de portes obertes que permetrà als visitants recórrer cinc eixides del municipi amb els seus respectius safareigs.

Cadascun d'aquests patis interiors oferirà una proposta cultural, amb intervencions artístiques o actuacions de música, teatre i dansa, i la jornada inclourà visites gratuïtes al Centre d'Interpretació de la Mina d'Aigua. L'activitat s'engloba dins Jornades Europees de Patrimoni, la iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que enguany tindrà lloc del 15 al 18 d'octubre. Durant aquell cap de setmana, nombrosos espais patrimonials del país obriran les seves portes gratuïtament i acolliran activitats especials per a tots els públics.

Podeu consultar el plànol amb la localització de tots els safareigs i eixides que es podran visitar, així com les actuacions que s'hi podran trobar en cadascun d'ells, al web de l'Ajuntament del Masnou.

Informació pràctica