El Premi Iluro arriba a la seva 65a edició

El guardó de la Fundació Iluro reconeix el millor projecte de recerca en història, humanitats i ciències socials relacionat amb la comarca del Maresme

Convocatòria del Premi Iluro 2023
Convocatòria del Premi Iluro 2023

La Fundació Iluro torna a convocar el Premi Iluro de Monografia Històrica, Humanitats i Ciències Socials, que enguany arriba a la seva 65a edició. Amb l'objectiu d'estimular i difondre la recerca històrica sobre Mataró i la comarca del Maresme, aquest certamen ha permès publicar, al llarg de més de mig segle, més de vuitanta monografies referides a la història d'aquests territoris.

Poden presentar-se al Premi Iluro recerques específicament històriques o bé treballs d'humanitats i ciències socials, de caràcter general o particular i de mirada transversal o d'un període concret. Així mateix, poden ser obres exclusivament centrades en Mataró o el Maresme o obres que facin referència a altres àmbits territorials en les quals tinguin una presència destacada, o a qüestions més generals que tinguin un interès especial en la ubicació esmentada.

Els treballs es poden presentar fins al 15 de setembre de 2023 a la seu de la Fundació Iluro, que premiarà el guanyador amb 6.000 € i amb la publicació de la seva obra. Podeu consultar les bases completes del certamen al web de la Fundació Iluro.

El premiat de l'edició 2022
A la convocatòria de l'any 2022 es va premiar el treball de Xavier Alarcón i Campdepadrós titulat Història del castell de Mataró i dels seus senyors feudals. Estudi dels vincles familiars i de vassallatge de les nissagues propietàries del castell mataroní (1031-1419), i es va guardonar amb un accèssit Ramon Coll Monteagudo, per El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer (Cabrera de Mar, Barcelona).
 

Informació pràctica