Vols participar en el Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat?

Si ets estudiant de batxillerat i t'interessa la història contemporània de Catalunya, la Fundació Irla i SÀPIENS volen llegir-te!

Retrat de Josep Irla, el president de la Generalitat després de l'afusellament de Companys
Retrat de Josep Irla, el president de la Generalitat després de l'afusellament de Companys Wikimedia Commons
21 de gener del 2020

Impulsar la recerca i la difusió històrica en l'àmbit de l'esquerra nacional dels Països Catalans. Aquest és l'objectiu del Premi Irla de Recerca Històrica al Batxillerat. Les etapes històriques que poden ser tractades en els treballs de recerca són l'època republicana, l'antifranquisme i l'exili, i la Transició, acotades entre el 1931 i el 1980. A més, la investigació tindrà un valor afegit si se centra en fets o personatges poc estudiats.

De fet, la Fundació Josep Irla agafa el nom d'un dels presidents catalans contemporanis menys recordats, malgrat la tasca que va desenvolupar en un càrrec que només va poder exercir des de l'exili. Així us ho explicàvem en aquest article.

La guanyadora de l'edició anterior
El treball premiat en la passada edició va ser la investigació titulada 'Amb la mort als talons. Crònica d’una fugida i dues guerres', de Clàudia Pubill, alumna de l'Institut Guindàvols de Lleida. La recerca reconstruïa la biografia de Miguel Quintillà de Zanuy, un exiliat republicà que va lluitar durant la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial.

Informació pràctica
 

  • Termini per entregar els treballs: fins al 3 d'abril de 2020, a les 14 h. 
  • Entrega: els treballs s'han d'enviar per e-mail a l'adreça premibatxillerat@irla.cat. 
  • Premi: una beca de fins a 1.000 € per a la matrícula del primer any d'universitat.
  • Consulta tota la informació del premi al web de la Fundació o en aquest PDF.