Regals de Reis amb història

Jocs de taula, videojocs, 'escape rooms'... Us suggerim nou propostes perquè aquestes festes regaleu història

31 de desembre del 2020
Autor
Oneka Anduaga / Sandra Lleida

Videojocs

Si preferiu jugar individualment, aquests videojocs de temàtica històrica us faran el pes. 

'Ryse: son of Rome'. Lluita, venjança i heroisme. El joc de Microsoft, disponible per a PC i Xbox One, us endinsarà en les mítiques batalles de l’antiga Roma. Us tocarà fer el paper de Marius Titus, un jove soldat romà que ha perdut la seva família a mans de bandits bàrbars. Amb 'Ryse: son of Rome' descobrireu com era l’imperi Romà, la seva gent i els seus conflictes. 

'Age of Empires'. Per als amants dels jocs d'estratègia. L’objectiu del joc per a ordinadors és construir l’imperi més gran possible, derrotant les unitats enemigues i prenent el control de les grans civilitzacions. Des dels assiris o els perses, passant pels sumeris o els hitites, podreu veure com eren els grans pobles de la història. L'última edició que es pot trobar al mercat és 'Age of Empires III' i les seves extensions, però els seus creadors ja han anunciat un pròxim llançament de la quarta versió, ambientada a l’edat mitjana. A més, existeix una versió per a mòbils.

'Valiant Hearts: The Great War'. Un viatge a la Primera Guerra Mundial. El protagonista d'aquest joc, Karl, és un ciutadà alemany que ha estat separat de la seva família pels soldats francesos. Amb el videojoc d'Ubisoft haureu de superar tots els complots bèl·lics, els atacs amb gas clor i amb zepelins per aconseguir que tota la família estigui reunida un altre cop. Gràcies a aquesta partida coneixereu de prop la batalla del Somme o l’ofensiva de Nivelle d'una manera molt original.

Jocs de taula

Les llargues sobretaules d’aquestes festes són el moment idoni per treure els jocs, repartir les cartes i passar una estona agradable en companyia de familiars i amics. Us en proposem tres.

'Exit. The Pharaoh’s Tomb'. Amb aquest joc viatjareu al lloc més emblemàtic d’Egipte sense moure-us del menjador. Imagineu-vos que esteu visitant les piràmides egípcies i de cop us quedeu atrapats en una de les cambres funeràries. Desxifrant els jeroglífics i resolent els antics codis, haureu de sortir del parany treballant en equip. Al joc, hi poden participar fins a sis jugadors. Aconseguireu sortir-ne tots sis? 

'Director de campanya'. Passem de l'antic Egipte a l'època contemporània. Amb aquest joc aprendreu com funciona el sistema electoral nord-americà, posant-vos en la pell dels dos candidats de la campanya del 2008: Barack Obama i John McCain. Els dos jugadors us haureu d’enfrontar cara a cara per veure qui aconsegueix ser el següent president dels Estats Units. 

'Brain Box: Historia Mundial'. Per als petits de la casa. Quina longitud tenia el mur de Berlín? Quant de temps van estar els primers astronautes a la Lluna? Només teniu 10 segons per mirar les il·lustracions de les targetes i respondre les preguntes. Un joc perquè la quitxalla tingui les primeres nocions d’Història.

'Escape rooms'

Els 'escape rooms' són una bona opció per deixar de banda la mandra i començar a activar el cos entre tanta festa i golafreria. Aquestes són les nostres propostes:

'La torre de Babel'. Segons la llegenda, els habitants de l’antiga Babilònia no van ser capaços d’acabar la construcció de la torre de Babel a causa dels diferents idiomes que havia creat Déu. En l''escape room' 'La torre de Babel' haureu d'acabar la construcció tal com feien els babilonis, amb la dificultat afegida que no us entendreu entre vosaltres.

'Aventura medieval'. Aquí us posareu en la pell d’un cavaller medieval per salvar la princesa Casilda, segrestada pel rei Nicanor. En aquest 'escape room' podreu recrear les peripècies dels cavallers de l’edat mitjana en escenaris que recreen els castells i les vestimentes d’aquella època. En grups de fins a sis persones, tindreu una hora per resoldre les pistes i trobar on s’amaga la princesa. Segur que els vostres coneixements de l'època medieval us seran molt útils. 

'Dia D'. França, juny del 1944. Els aliats ataquen les forces nazis a Normandia per alliberar París de la invasió alemanya. Més de 160.000 soldats van participar en el desembarcament més famós de la història, i gràcies a l’'escape room' 'Dia D' podreu fer-vos una idea del que van viure aquells reclutes. Durant una hora haureu de seguir les instruccions d'un oficial per superar les dinàmiques i avançar en la batalla.