L’obra del compositor Miquel Pongiluppi Mercader (Barcelona, 1907 - el Papiol, 1990) està arrelada al romanticisme de finals del segle XIX –del qual va ser deixeble i hereu– i al folklore català –amb sardanes, cants corals, tonades i cançons populars entre les seves composicions. Amb el piano com a centre de gravetat, les seves peces també reuneixen sons del segle XX (com el jazz, el blues, el tango i la cobla).
Trenta-un anys després de la seva mort, Miquel Pongiluppi tornarà a sonar gràcies al Suona Pongiluppi, un projecte impulsat per un equip de musicòlegs vinculats a la Universitat Autònoma de Barcelona que, des del 2012, recupera el fons musical del compositor. Ho farà el 12 de desembre, a les 18 h, en un acte a l’església del Papiol en què s’estrenarà Cants i Himnes vol. 2, un documental musical i un disc que donen a conèixer el seu repertori inèdit. L’homenatge inclou un concert amb cinc músics que tocaran les nou peces a veu i piano que es recullen en aquest volum, que segueix el publicat el 2017 amb el títol Espurnes vol. 1.
La trobada, organitzada per l’Associació Miquel Pongiluppi Mercader i l’Ajuntament del Papiol, tancarà el programa de la Festa Major d’hivern de Santa Eulàlia.
Informació pràctica:
- Presentació de Cants i Himnes vol. 2, el segon volum de la col·lecció Suona Pongiluppi
- Data: 12 de desembre, a les 18 h
- Lloc: església del Papiol
- Preu: activitat gratuïta
- Programa de les festes de Santa Eulàlia al Papiol