Es reprenen les visites al monestir de Sant Cugat

Els visitants poden descobrir la història i els magnífics capitells del claustre del centre monàstic a través de dos itineraris guiats

Visita guiada al claustre del monestir de Sant Cugat
Visita guiada al claustre del monestir de Sant Cugat Mané Espinosa
7 de juliol del 2020

Construït entre els segles IX i XIV, el monestir de Sant Cugat era el conjunt monàstic més important del comtat de Barcelona. El claustre, que conserva un dels conjunts d'escultura romànica més destacats de Catalunya, es pot tornar a visitar aquest estiu després d'haver estat tancat temporalment degut a la COVID-19. Podeu conèixer-lo a través de dues visites guiades.

'Claustre del Monestir. Coneix les històries que amaguen els capitells'
La visita se centra en els 114 capitells del claustre, que contenen escenes de la vida quotidiana dels monjos que l'habitaven fa mil anys. Es tracta d'un itinerari sense guió previ en què el guia improvisa a partir dels comentaris o preguntes dels visitants, de manera que la visita es converteix en una activitat única i diferent per a cada grup. 
 


​'Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona'
Aquest és un itinerari guiat en què el visitant pot conèixer la història del monestir tot passejant per l'interior del recinte i de l'església. La visita permet descobrir la importància que va tenir el centre monàstic en la història de Catalunya i la simbologia del seu magnífic claustre romànic.