Retorn pirata a l'Estartit

La Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes recorda el setge dels filibusters amb recreacions de lluites, conquestes i batalles navals

Espectacle de la Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes
Espectacle de la Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes
17 de setembre del 2018

Des del segle XVI, els pirates assetjaven les costes de la Mediterrània. A l’Empordà en van arribar molts, especialment barbarescos, disposats a saquejar i apoderar-se de tots els béns que poguessin. Davant aquestes invasions, els masos de l’Estartit i rodalia edificaven torres de defensa per poder-se protegir. Ara, cinc segles més tard i amb la mar en calma, aquest nucli d’habitants de Torroella de Montgrí recrea aquella època celebrant la gran Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes.

Terra a la vista!
Del 21 al 23 de setembre, els carrers de l’Estartit acolliran representacions de lluites, mercats, visites guiades, tallers i un espectacular sopar pirata. Els pirates també seran protagonistes en la recreació d'una batalla naval, i es podran fer excursions en vaixell i escoltar contes d’aquests invasors, que arribaran a la vila a bord del ‘Corsari negre’ i no dubtaran a conquerir-la. Una de les principals novetats d’aquesta 14a edició serà l’exposició sobre el món pirata que es reproduirà amb figures de Playmobil, un reclam per a grans i petits. El punt final a aquest cap de setmana temàtic el posarà l'espectacle 'La fugida dels pirates', un muntatge amb cavalls en què un valent corsari lluitarà contra el Baró per l'amor de la seva filla Blanca. 

Per a més informació, descarrega't aquí el programa de la Fira de Pirates i Corsaris a les illes Medes en PDF.