Rusiñol, Brecht, Calderón de la Barca i Peeping Tom prenen el TNC

El Teatre Nacional de Catalunya presenta la nova temporada, que començarà a l'octubre amb 'Els jocs florals de Canprosa', de Rusiñol

Joan Carreras i Clara Segura protagonitzaran 'La bona persona de Sezuan' al TNC
Joan Carreras i Clara Segura protagonitzaran 'La bona persona de Sezuan' al TNC David Ruano

“La dimensió simbòlica dels éssers humans és un laberint tan fascinant com irresoluble. Si hi ha dos conceptes fàcilment inflamables en aquest laberint del qual no ens podem sostreure, és probable que siguin aquestes les paraules dogma i llibertat.” Amb aquesta frase resumia Xabier Albertí, director artístic del Teatre Nacional de Catalunya, l'essència del que serà la nova temporada del TNC. Una temporada que aixecarà el teló, a l'octubre, a la Sala Gran, amb una versió musical d'Els jocs florals de Canprosa'de Santiago Rusiñol, i, a la Sala Petita, amb 'Tebas Land', guanyadora del premi Off West End de Londres 2017.

Calderón de la Barca i Shakespeare
Serà precisament Albertí qui dirigirà una de les grans obres del 2019, 'El gran mercado del mundo', de Calderón de la Barca, que serà, juntament amb Shakespeare, un dels dos clàssics de la temporada. El Shakespeare de l'any vinent serà 'Afanys d'amor perduts', que dirigirà Pere Planella.

Pol López i Clara Segura
N'hi haurà més, de clàssics, però contemporanis, com
Txékhov i 'El jardí dels cirerers' en versió d'Ernesto Caballero, o el Bertolt Brecht que conduirà Oriol Broggi, 'La bona persona de Sezuan', amb Clara Segura de protagonista. L'actriu és un dels grans noms del cartell 2018-2019, juntament amb Pol López, que es posarà a les ordres de Xicu Masó a 'Orsini'.

Peeping Tom, del Grec al Nacional
A nivell internacional i de dansa, destaca la presència dels belgues Peeping Tom, que després de diverses temporades al Grec es deixaran veure al juliol de 2019 amb 'Kind', la tercera obra de la trilogia sobre la família que va començar amb 'Mare' i 'Pare'. L'altre gran nom de la cartellera de dansa és Cesc Gelabert, que presentarà el seu últim espectacle.

Per la Sala Petita hi circularan Marc Artigau, Marta Buchaca o Lurdes Barba, que portarà a escena el dolor de la guerra de Marguerite Duras, i, per la Sala Tallers, alguns dels espectacles infantils de la temporada, com 'La gallina dels ous d'or' o 'Petits prínceps'. 

Novetats en els abonaments
Les entrades per als nous espectacles ja es poden adquirir, ja sigui individualment o amb els 11 tipus d'abonaments disponibles, que van dels 45 als 150 € i amb els quals es poden aconseguir descomptes de fins al 43%. A més, la nova temporada arriba amb nous avantatges per als abonats.

Si en voleu saber més, visiteu el web del TNC.