Rutes per descobrir Lluís Domènech i Montaner

El Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner organitza itineraris guiats a Barcelona, Canet de Mar i Reus

Façana principal de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, obra de Domènech i Montaner
Façana principal de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, obra de Domènech i Montaner Wikimedia Commons
15 d'octubre del 2018

Lluís Domènech i Montaner va ser un dels principals protagonistes del Modernisme català, i com a arquitecte -també va exercir com a polític i historiador- va proposar construccions innovadores com les del Palau de la Música Catalana i l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona. La seva vida va estar estretament vinculada a la vila de Canet de Mar, on va projectar la residència familiar, l'Ateneu, la Casa Roura i també hi va executar la reforma del castell de Santa Florentina. Des de fa anys, en aquesta vila maresmenca el Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner (CEDIM) porta a terme estudis sobre l’arquitecte en totes les seves vessants i en fa divulgació a través de llibres, revistes, conferències, exposicions i rutes.

Les rutes 'domenequianes' 
Aquestes rutes, guiades per experts en Domènech i Montaner, es realitzen durant tot l'any a Barcelona, Reus i Canet de Mar, poblacions on Domènech i Montaner va deixar el seu llegat arquitectònic. A Barcelona, s'hi realitza la ruta 'El modernisme burgès de Domènech i Montaner', a l’Eixample Dret el primer divendres de cada mes, a les 17 h. També les rutes 'La Barcelona somiada de Lluís Domènech i Montaner' i 'Domènech, patrimoni de la humanitat. Hospital de Sant Pau i Palau de la Música', aquestes sota demanda. Finalment, es pot visitar la Casa Thomas, al carrer de Mallorca, el primer dijous de cada mes, a les 11.30 h, i el tercer dissabte de cada mes, a les 10.30 h.

A Canet de Mar podeu participar en la 'Ruta íntima Lluís Domenèch i Montaner', el primer dissabte de cada mes, a les 10.30 h, i descobrir els secrets de la Casa Roura, el quart dissabte de cada mes. Finalment, a Reus podeu fer la ruta 'La ciutat de Reus de la mà de Lluís Domènech i Montaner'. El CEDIM ofereix la possibilitat de realitzar la ruta en diferents idiomes: català, castellà, anglès i rus, per a grups d'unes 20 persones. 

Més informació i preus de les rutes al web del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner.