Sant Hilari Sacalm dóna veu a bruixes i trementinaires

L'Embruix recupera la història i les llegendes d'unes dones que guariren malalts amb les seves medicines naturals i que, en ocasions, foren injustament perseguides

Un espectacle de l'Embruix del 2017
Un espectacle de l'Embruix del 2017 Enric Macià

Recuperar la història de les bruixes o suposades bruixes i la seva persecució, i donar a conèixer l'ofici de les trementinaires, unes dones que feien medicines naturals per guarir els malalts dels masos i de les cases pairals. Aquest és l'objectiu de l'Embruix de Sant Hilari Sacalm, el festival que des de 2009 dóna veu a aquestes dones amb espectacles sobre llegendes, màgia, trementinaires, bruixes i els beuratges que aquestes preparaven.

Aquest 2018, el certamen, que se celebra del 30 de juny a l'1 de juliol, inclou activitats com un taller d'herbes remeieres, un taller de circ, xerrades, espectacles de màgia o una exposició que commemora els 10 anys de la festa. L'activitat destacada d'aquesta edició és 'Sàbat de bruixes, guilla que fuig!', una ruta de llegendes amb aquelarre final de bruixes que comptarà amb la participació de més de 80 persones entre actors i guies. Aquesta ruta teatralitzada comença el dissabte, a les 21.45 h, a la plaça Guilleries del municipi de la Selva.

Per a més informació, visiteu el web de l'Embruix.