Solsona celebra la seva festa major

Del 7 a l'11 de setembre, la capital del Solsonès honora la Mare de Déu del Claustre amb els gegants, els nans, els cavallets, l'àliga i el drac com a protagonistes

Els gegants de Solsona durant la Festa Major
Els gegants de Solsona durant la Festa Major Ajuntament de Solsona
3 de setembre del 2019

La pesta, les males collites i el final de la guerra dels Segadors van deixar Solsona assolada a mitjan segle XVII. Per posar-hi remei, els veïns es van encomanar a la Mare de Déu del Claustre, que va obrar el miracle de la recuperació. En senyal d’agraïment, els solsonins la van fer patrona i l’honoren amb una festa major, de la qual avui se’n conserva l’estructura bàsica i els mateixos escenaris. Enguany, els trabucaires donaran el tret de sortida a cinc dies plens d’activitats: balls, concerts, teatre, concursos i cercaviles amb l’impressionant mostrari de gegants i bèsties que protegeixen la ciutat.

Tot i que la festa se celebra del 7 a l'11 de setembre, els dies centrals són els dies 8 i 9, quan els nans, els cavallets, l'àliga i el drac llueixen de gala. La festa, que va començar el 1653, va obtenir l'any 2008 el reconeixement de festa patrimonial d'interès nacional. Consulteu-ne el programa complet al web de la festa.