Sostenibilitat i benestar en el Dia Internacional dels Museus 2023

Del 13 al 21 de maig, els equipaments catalans acolliran activitats especials per celebrar una nova edició del #DIM2023

Dia Internacional dels Museus 2023
Dia Internacional dels Museus 2023

Un any més, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2023, el gran esdeveniment cultural que el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) promou al voltant del 18 de maig. Del 13 al 21 de maig, equipaments d'arreu del país acolliran jornades de portes obertes i activitats especials per celebrar una nova edició d'aquestes jornades que cada primavera omplen de cultura els museus catalans.

Sota el lema Museus, sostenibilitat i benestar, l'edició d'enguany se centrarà en el paper que tenen aquests equipaments en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Com a espais de trobada i de confiança, i des del suport a l'acció climàtica i el foment de la inclusió, contribueixen a la creació de teixit social i al desenvolupament sostenible de les comunitats que els acullen. En aquest sentit, l'extensa programació girarà al voltant de tres eixos, que es corresponen amb els objectius 3, 13 i 15 dels ODS: Salut i benestarAcció pel clima i Vida terrestre

El tret de sortida serà dissabte 13, coincidint amb la Nit dels Museus, en què aquests centres allargaran el seu horari d'obertura i oferiran activitats nocturnes per a tots els públics. Visites guiades i teatralitzades, tallers i activitats familiars, concerts i espectacles són algunes de les múltiples propostes que trobareu a l'agenda del DIM 2023, totes gratuïtes.

Capçalera del DIM23

La jornada, al Museu d'Història de Catalunya
Per celebrar la diada, el MHC obrirà les seves portes gratuïtament el 13 de maig (fins a la 1 de la matinada) i el 18 de maig, i oferirà espectacles, tallers, mediacions a l'exposició permanent i visites especials a l'exposició temporal Il·lustríssimes, dones que van dibuixar el segle XX, que s'endinsa en la trajectòria duna trentena de dones il·lustradores. 

La jornada, al Museu de la Vida Rural
EL MRV se suma a la celebració el dissabte 20 de maig amb una jornada de portes obertes fins a les 12 de la nit que estarà farcida d'activitats, espectacles i visites dinamitzades a l’exposició temporal Tros de dona, que reivindica les tasques invisibles de les dones. Els més menuts podran gaudir de contacontes, tallers infantils i un teatre d'ombres, i també hi haurà un vermut musical i una visita dinamitzada al jardí etnobotànic. 

A més d'aquests equipaments, museus d'arreu del país se sumen a la nova edició del Dia Internacional dels Museus. Busqueu els equipaments al mapa de l'agenda del DIM 2023, escolliu les vostres activitats preferides i no oblideu inscriure-us-hi, ja que moltes requereixen reserva prèvia i les places són limitades! 


Informació pràctica