Tarraco Viva es presenta amb un debat sobre la ciutat romana

L'acte és d'entrada lliure i se centra en el tema de l'edició d'enguany del festival

El festival Tarraco Viva d'aquest 2019 se celebrarà del 5 al 19 de maig
El festival Tarraco Viva d'aquest 2019 se celebrarà del 5 al 19 de maig

La ciutat romana i el món urbà en el Mediterrani clàssic. Aquest és el tema central del festival Tarraco Viva d'aquest 2019 i aquest és el tema del debat amb què es presentarà un dels certàmens de recreació i divulgació històrica més importants del país. El debat, que tindrà lloc el proper dimecres 10 d'abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), relacionarà els reptes urbans actuals amb el passat urbà del món clàssic i, més concretament, amb l'imperi Romà, que va ser un imperi de ciutats. Avui dia, quasi la meitat de la població mundial viu en ciutats i es preveu que d’aquí pocs anys aquesta proporció arribarà al 70%, un creixement que ja es va experimentar milers d'anys abans al món mediterrani, entre els segles V aC i el III dC, quan gran part de l'Europa actual, el nord d'Àfrica i tot el Pròxim Orient van experimentar una expansió sense precedents del model urbà.

El debat estarà moderat per Magí Seritjol, director del Tarraco Viva, i comptarà amb la participació de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Història Antiga de la URV i investigador de l’ICAC; Ricardo Mar, professor titular d’Arqueologia de la URV; Enric Calpena, periodista i divulgador històric; Irene Cordón, doctora en Arqueologia, Història Antiga i Medieval (UAB) i màster i postgraduada en Egiptologia (UAB).

L'acte tindrà lloc el dimecres 10 d'abril, a les 19 h, a l'aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCC), al carrer Montalegre, 5. L'entrada és lliure.
El festival se celebra del 5 al 19 de maig.