Tarragona torna al 1800

Del 19 al 21 de novembre, la ciutat reviu el paper que va tenir en la guerra del Francès amb unes jornades de divulgació històrica

IX Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800
IX Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800 Rafael López-Monné - Tarragona Turisme
15 de novembre del 2021

L’any 1811, la ciutat de Tarragona va viure un dels episodis més dramàtics de la seva història. Després de cinquanta-sis dies de setge ferotge en el transcurs de la guerra del Francès, l’última plaça forta del Principat queia en mans de les tropes franceses. Foren també cinquanta-sis dies d’heroica resistència per part dels tarragonins i les tarragonines, veritables protagonistes que seran recordats en les IX Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800.

El cap de setmana del 19 al 21 de novembre, la ciutat commemora aquells fets amb una trobada que s’endinsa en el període napoleònic i en la recreació de la vida quotidiana, social i cultural de la població tarragonina de finals del segle XVIII i principis del XIX. Si us acosteu a l’emblemàtica Casa Canals, un habitatge noble d’època moderna molt adient per a l’ocasió, podreu gaudir d’un programa complet amb xerrades, exposicions, tallers i recreacions històriques que us permetran conèixer de primera mà com van viure els ciutadans i les ciutadanes la invasió napoleònica, el setge i l'assalt de la ciutat el 1811.

Informació pràctica
 

  • IX Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800
  • Data: del 19 al 21 de novembre
  • Lloc: Casa Canals. Carrer d'en Granada, 11. Tarragona 
  • Consulteu-ne el programa