Terrassa recorda el seu passat modernista

Las fira és una bona oportunitat per conèixer alguns dels edificis més emblemàtics de la vila del Vallès, com la Casa Alegre de Sagrera

Vitrall modernista a la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa
Vitrall modernista a la Casa Alegre de Sagrera de Terrassa

Cuina i Modernisme, aquest el binomi al voltant del qual gira la Fira Modernista de Terrassa d'aquest 2018, el cap de setmana amb què el municipi del Vallès Occidental posa en valor la seva arquitectura i història amb activitats com visites guiades, exposicions o jornades de portes obertes a alguns dels seus edificis més emblemàtics. Un d'ells és el Mercat de la Independència, obra d'Antoni Pasqual i Melcior Vinyals, que protagonitza el cartell d'enguany. Uns altres són el castell cartoixa de Vallparadís, el conjunt monumental de la Seu d'Ègara i la Casa Alegre de Sagrera, també de Vinyals, ara casa museu i, antany, l'habitatge d'una de les famílies més benestants de la vila. Aquesta, acollirà algunes de les activitats de la fira, com l'exposició 'Els tresors de la Seu d'Ègara: patrimoni català singular' o el 'Brindis modernista', una mostra de peces d'indumentària, roba de la llar i altres objectes de les col·leccions del Centre de Documentació Museu Tèxtil (CDMT) i del Museu de Terrassa, que tindrà lloc a l'envidriat de la casa, una de les joies de l'edifici.

CartellFira modernista 2018

Els petits de la casa podran fer 'xup xup' al Raval de Montserrat, on podran preparar àpats modernistes. Podeu consultar tot el programa de la fira al web de l'Ajuntament.