Torredembarra convoca la XXXIV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

El premi guardona els treballs de periodisme turístic, fotoperiodisme i comunicació local que difonguin informació sobre el municipi del Tarragonès o del Baix Gaià

Joan Mañé i Flaquer
Joan Mañé i Flaquer
13 de setembre del 2021

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer és la convocatòria amb més prestigi dels Premis Vila de Torredembarra. El guardó, que porta el nom del periodista torrenc que fou director del Diario de Barcelona, consta de quatre categories:

  1. Periodisme Camp de Tarragona, dotada amb 8.000 € i dirigida als treballs sobre aquest territori en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs provinents de qualsevol indret del món.
  2. Periodisme turístic, dotada amb 6.000 € i dirigida als treballs de turisme en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs relatius a qualsevol lloc del món.
  3. Comunicació local, dotada amb 3.000 € i dirigida a treballs de temàtica lliure realitzats per periodistes que treballin al Camp de Tarragona.
  4. Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotada amb 3.000 € i dirigida a imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona, encara que no s’hagin realitzat en aquesta regió.

Als premis de periodisme, poden presentar-s’hi articles o reportatges signats amb nom o amb pseudònim i publicats a la premsa escrita diària, periòdica o especialitzada, mitjans digitals, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o televisió, entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021. Als premis de fotoperiodisme, poden presentar-s’hi els treballs duts a terme per fotoperiodistes professionals, ja siguin fotògrafs en plantilla o freelance que publiquin habitualment en mitjans de comunicació i/o agències de notícies. És imprescindible que les obres hagin estat realitzades amb la finalitat de la seva publicació en algun mitjà de comunicació. Les fotografies han d’haver estat preses entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021.

Termini
Els treballs s’han de presentar acompanyats de les referències personals de l’autor (fotocòpia del DNI i telèfon de contacte) a través de correu electrònic (premis@torredembarra.cat) o de correu postal a l’Ajuntament de Torredembarra (plaça del Castell, 8. 43830). El termini màxim és el 22 d'octubre.

Per a més informació, podeu consultar les bases i la web dels premis o trucar al 977 130 730 o al 977 640 025.

Les novetats
Aquesta edició arriba amb dues novetats destacades: la primera, la incorporació com a membre del jurat de la fotògrafa Pilar Aymerich. La segona, una exposició amb les fotografies presentades l’any passat a la categoria de Fotoperiodisme. Es tracta de 48 imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona dels fotoperiodistes Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Xavi Jurio, Marc Lladó, David Oliete, Alba Rodríguez, Roger Segura, Josep Lluís Sellart, Pere Toda, Núria Torres, Àngel Ullate i Tjerk Van Der Meulen.