Torredembarra convoca la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

El premi guardona els treballs de periodisme, turisme, fotoperiodisme i comunicació local que difonguin informació sobre el Camp de Tarragona

Joan Mañé i Flaquer
Joan Mañé i Flaquer
2 de setembre del 2022

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer és la convocatòria amb més prestigi dels Premis Vila de Torredembarra i, amb una aportació de 20.000 €, un dels reconeixements periodístics més dotats del país. El guardó, que porta el nom del reconegut periodista torrenc que va ser director del Diario de Barcelona, arriba enguany a la seva 35a edició amb quatre categories:

  1. Periodisme Camp de Tarragona, dotada amb 8.000 € i dirigida als treballs sobre aquest territori en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs provinents de qualsevol indret del món.
  2. Periodisme turístic, dotada amb 6.000 € i dirigida als treballs de turisme en qualsevol dels seus àmbits. S’admeten treballs relatius a qualsevol lloc del món i el guanyador o guanyadora rebrà l’encàrrec remunerat d’un treball periodístic sobre Torredembarra per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.
  3. Comunicació local, dotada amb 3.000 € i dirigida a treballs de temàtica lliure realitzats per periodistes que treballin al Camp de Tarragona.
  4. Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotada amb 3.000 € i dirigida a imatges vinculades informativament al Camp de Tarragona, encara que no s’hagin realitzat en aquesta regió.

Als premis de periodisme poden presentar-s’hi articles o reportatges publicats a la premsa escrita, mitjans digitals, portals informatius a Internet o emesos per ràdio o televisió, entre l’1 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022. Als premis de fotoperiodisme poden presentar-s’hi fotoperiodistes professionals que publiquin habitualment en mitjans de comunicació o agències de notícies. Les fotografies han d'haver estat realitzades amb la finalitat de la seva publicació en algun mitjà i han d’haver estat preses entre l’1 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022.

Les novetats
L’edició d’enguany arriba amb dues novetats destacades: la primera és la incorporació d’un nou jurat que valorarà exclusivament la categoria de Fotoperiodisme. Estarà integrat per la fotògrafa Pilar Aymerich, Premio Nacional de Fotografía 2021; el fotògraf Pep Escoda, amb una vintena de premis de fotografia Nacional Lux; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de fotografia de la revista 5W.

La segona és una exposició amb les fotografies presentades l’any passat en aquesta categoria. Al Tinglado número 2 del Port de Tarragona es podran veure 40 imatges vinculades al Camp de Tarragona dels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Anna Lofi, Marc Lladó, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Lais Solanellas, Núria Torres i Tjerk Van Der Meulen.

Termini
Els treballs s’han de presentar acompanyats de les referències personals de l’autor o autora (fotocòpia del DNI i telèfon de contacte) a través de correu electrònic (premis@torredembarra.cat) o de correu postal a l’Ajuntament de Torredembarra (plaça del Castell, 8. 43830). El termini màxim és el 14 d’octubre.

Per a més informació, podeu consultar les bases i el web dels premis.