Tortosa celebra l'esplendor del Renaixement

Del 18 al 21 de juliol, la capital del Baix Ebre acull la 24a edició de la Festa del Renaixement

Abanderats en la Festa del Renaixement de Tortosa
Abanderats en la Festa del Renaixement de Tortosa Ajuntament de Tortosa
16 de juliol del 2019

El segle XVI va ser, per a Tortosa, una època de gran esplendor. Rica, pròspera i culta, durant el Renaixement va viure un dels millors moments i es va convertir en un centre important de la Corona d’Aragó. Els tortosins n’estan ben orgullosos, d’aquest passat, i cada estiu el rememoren en una magnànima festa de recreació històrica: la Festa del Renaixement. Diem magnànima perquè implica més de quaranta companyies artístiques i una seixantena d’espectacles... cada dia! Entre el 18 i el 21 de juliol, el nucli històric i tots els seus habitants viatjaran 500 anys enrere.

Els carrers s’engalanaran amb banderes, teles i domassos, i veureu centenars de persones vestides d’època: les famílies de la noblesa desfilant orgulloses amb la seva reva rica indumentària, els procuradors i el govern municipal fent presència a les cerimònies principals... El millor que podeu fer és perdre-us pels carrers i les places per trobar-vos immersos, de sobte, en qualsevol dels espectacles. La música, el teatre, el circ, els combats de cavallers... hi seran presents a totes hores, sempre fidels a la documentació històrica que es conserva de l’època.

La Festa començarà amb una gran recreació amb més de 400 participants. Aquest acte dóna la benvinguda al segle XVI amb moments de gran simbolisme, com l’arribada de les Bandereres de la ciutat i la Vegueria, l’obertura de portes al Portal del Romeu o el jurament dels procuradors. Enguany, gaudireu d’espectacles de gran nivell, com una representació de La Mandràgora de Maquiavel, a càrrec de La Companyia, o l’espectacle Socarrel, del ballarí Roberto Olivan, on fang, moviment i so mostren el binomi home-natura. I veureu, per primer cop, un espectacle francès, Grande Teatro Toboso, un viatge delirant que ens portarà fins a Miguel de Cervantes amb la companyia Le Théâtre Des 33. Altres actes destacats són el jurament dels Arxivers, el lliurament d’estendards a les famílies nobles i la Gran Desfilada, diumenge, de tots els col·lectius que han fet possible la Festa.

Informació pràctica