Tortosa projecta la seva història en un videomapatge a la façana de la catedral

'La Llum de l'Ebre' és una instal·lació permanent, pionera a l'Estat, que es pot veure els caps de setmana a la façana de la catedral de Santa Maria

Fragment del videomapatge 'La Llum de l'Ebre'
Fragment del videomapatge 'La Llum de l'Ebre' Tortosa Turisme
27 de març del 2023

La història de Tortosa s'explicarà a partir d'ara també a través d'un videomapatge (videomapping) emplaçat a la façana de la catedral de Santa Maria, un espai que ha estat molt vinculat als orígens mateixos de la ciutat. És el mateix lloc on els romans van edificar el temple principal del fòrum, el lloc que més tard els visigots van convertir en el seu centre religiós i que, al seu torn, els andalusins van escollir per aixecar-hi una impressionant mesquita. Aquesta seria succeïda per la catedral romànica i, finalment, per l'actual catedral gòtica amb la seva façana barroca.

Una formidable consecució d'edificis històrics que, ara, tornaran a aixecar-se gràcies a La Llum de l'Ebre, un espectacular videomapatge en què els espectadors descobriran els orígens mítics de la ciutat i alguns dels seus moments més destacats, des de l'edat antiga fins al Barroc, amb múltiples efectes visuals i jocs de llums per crear un espectacle colpidor. La projecció es podrà veure sobre la façana de la catedral els divendres i dissabtes al vespre, i, durant els mesos d'estiu, també els dijous.

Informació pràctica
 

  • La Llum de l'Ebre
  • Lloc: catedral de Santa Maria de Tortosa (carrer del Palau, 5)
  • Preu: gratuït
  • Consulteu els horaris i les sessions en aquest enllaç