Tortosa reviu l'esplendor del Renaixement

Del 20 al 23 de juliol, la capital del Baix Ebre viatja al segle XVI per celebrar la XXVI Festa del Renaixement

La Festa del Renaixement de Tortosa
La Festa del Renaixement de Tortosa Guillermo Barberà
12 de juliol del 2023

Un any més, el tercer cap de setmana de juliol, Tortosa acciona el rellotge del temps i torna al passat per reviure el segle XVI, un dels grans períodes d'esplendor en què era la cinquena ciutat del Principat. Rica, pròspera i culta, durant el Renaixement va viure un dels millors moments i es va convertir en un centre important de la Corona d'Aragó. Ara, els seus habitants commemoren aquell temps a la popular Festa del Renaixement, que enguany celebra la seva vint-i-sisena edició del 20 al 23 de juliol.

Durant aquesta gran trobada de recreació històrica, els campaments d'època, els mercats, la música i el teatre de carrer ompliran el centre històric de la capital del Baix Ebre. Tortosins, tortosines i visitants d'arreu recorreran els barris antics del municipi amb vestits d'època i gaudiran d'un centenar d'activitats i espectacles interpretats per mig miler d'actors, músics i malabaristes de companyies locals i internacionals. Tot plegat, acompanyat del menjar i el beure de l'època, que es podran degustar a les múltiples tavernes de l'anomenada Ruta de la Saboga.

Donaran el tret de sortida, el 20 de juliol, l'acte inaugural de lliurament de l'estendard de la festa, que enguany serà entregat a Albert Curto i Homedes, director de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre. Altres moments de gran simbolisme de la primera jornada són l'arribada de les banderes de Tortosa i de la Vegueria, l'obertura de portes al Portal del Romeu o el jurament dels procuradors. Declarada Festa d'Interès Turístic Nacional, Festa Local d'Interès Turístic Local, aquesta festivitat de dimensions històriques és també una ocasió ideal per conèixer el patrimoni renaixentista de Tortosa. Consulteu-ne el programa complet al web de la Festa del Renaixement.

Informació pràctica