Tossa projecta la seva història

'Tossa font de llum' és un espectacle de videomapatge que recrearà el passat de la vila selvatana a les muralles del castell

Tossa de Mar
Tossa de Mar Getty Images

Segons una llegenda local recollida per l'escriptor Josep Palau a 'El llibre de Tossa', el Senyor va aconseguir la perfecció quan va crear aquest municipi de la Selva. Aquesta llegenda serà el fil conductor de 'Tossa font de llum', un espectacle lumínic de videomapatge que es projectarà a les muralles del castell i que es podrà veure des de la platja i el passeig.

Mitjançant les tècniques de mapatge i els efectes de llum i so, es projectaran imatges sobre la història i la vila. L'espectacle es divideix en dues parts. La principal, que es projectarà cada cap de setmana mentre duri l'espectacle, se centra en la història de Tossa i la formació de la vila emmurallada. La segona inclou set temàtiques diferents que s'aniran projectant en diversos caps de setmana. Les primeres d'aquestes segones temàtiques són 'Flor de mar', que pren el nom de les jornades que uneixen flors i poesia; 'Vila marinera', que s'endinsarà en la pirateria i la tradició marinera de la vila, i 'Indians', que recordarà aquelles persones que van emigrar a Amèrica i que van tornar al seu municipi natal, generalment després d'haver fet fortuna.

Les projeccions es faran els dies següents:

  • 19, 20 i 21 d'abril, a les 21 h, en català i anglès, i a les 22 h, en castellà i francès. Aquests tres dies, la temàtica de la segona part serà 'Vila marinera'.
  • 3 i 4 de maig, a les 21.30 h, en català i anglès, i a les 22.30 h, en castellà i francès. Aquests dos dies, la temàtica de la segona part serà 'Flor de mar'.
  • 17 i 18 de maig, a les 21.30 h, en català i anglès, i a les 22.30 h, en castellà i francès. Aquests dos dies, la temàtica de la segona part serà 'Indians'.

TossaFontdeLlum