Troben el sarcòfag d'una nova mòmia al temple de Tuthmosis III

Es podria tractar d'un servent de la casa reial d'entre els segles XI i X aC

Taüt de cartró al temple de Tuthmosis III
Taüt de cartró al temple de Tuthmosis III
15 de novembre del 2016
Autor
Francina Fortuny
L'equip d'egiptòlegs dirigits per la sevillana Myriam Seco ha descobert un sarcòfag de fusta sota el temple funerari de Tuthmosis III, a Luxor. A l'interior, hi havia un taüt de cartró en molt bon estat de conservació.

La mòmia encara s'ha d'examinar a fons, però les escriptures que hi ha al sarcòfag indiquen que es tractaria d'Amon Renef, un servent de la casa reial que hauria viscut entre els segles XI i X aC. Pel que fa al taüt de cartró, està pintat amb colors vius i replet de simbologia. S'hi distingeixen el disc solar i la cobra, les deesses protectores Isis i Neftis, els quatre fills d'Horus, que custodiaven les vísceres del difunt, i falcons protectors amb les ales desplegades.

Aquesta excavació s'emmarca en la novena campanya arqueològica que es fa al temple de Tuthmosis, que es va iniciar el 2008. Ara, es rehabilitarà el recinte i continuaran les excavacions, ja que, segons Seco, el temple té una gran riquesa arqueològica que comprèn una franja cronològica superior als 1.500 anys. Les investigacions ens podrien aportar informació i materials de diverses dinasties i també del Tercer Període Intermedi i la Baixa Època d'Egipte.