Troben la tomba d'una princesa egípcia al Caire

Els jeroglífics de l'avantcambra de la tomba de la V dinastia revelen el nom de la princesa, Shert Nebti

Escultures trobades dins la tomba
Escultures trobades dins la tomba
8 de novembre del 2012
Autor
Carla Galisteo
Guardar a favorits
Un equip d'arqueòlegs de la Universitat Charles de Praga ha descobert, a la necròpolis egípcia d'Abu Sir, al sud del Caire, la tomba d'una princesa faraònica anomenada Shert Nebti, que pertanyia a la dinastia V de l'Imperi Antic (2465-2323 aC).

S'ha excavat l'avantcambra de la tomba, que conté quatre pilars de pedra amb unes inscripcions jeroglífiques. Gràcies a aquestes, s'ha pogut saber el nom de la princesa, a qui fan referència com "la filla del rei, la seva estimada, la beneïda del gran Déu, Shert Nebti". Segons els jeroglífics, es tractaria de la filla del rei Men Salbo, fins ara desconegut i de qui s'espera obtenir informació a partir de la troballa.

Al sud-oest de l'avantcambra s'ha trobat un passadís que condueix a l'entrada de quatre tombes més, esculpides a la roca, que pertanyien a dirigents de la dinastia V. Segons les inscripcions, en dues d'aquestes es van enterrar dos funcionaris d'alt nivell, amb els títols de "responsable de justícia de la gran casa" i "supervisor dels servents de palau". Durant les excavacions també s'han trobat, entre les tombes, quatre sepulcres que contenen algunes petites estàtues d'homes i dones.

La necròpolis de l'Imperi Antic va ser utilitzada com un dels cementiris principals de l'elit de l'antiga capital. Aquestes troballes han despertat l'entusiasme entre les autoritats culturals egípcies, per la possibilitat de descobrir més tombes al voltant de la tomba de la princesa Shert Nebti. A partir d'ara, els arqueòlegs esperen trobar respostes a les incògnites que el cas ha deixat al descobert sobre el rei Men Salbo, de qui encara no es té gaire documentació.