Troben una pintura inèdita de William Turner en unes golfes

El pintor britànic, conegut pels seus paisatges evocadors, va pintar en una aquarel·la fins ara desconeguda el castell de Hampton Court, a Anglaterra, quan tenia 21 anys

Una pintura del castell de Hampton Court feta per William Turner ha aparegut a les golfes d'una finca rural
Una pintura del castell de Hampton Court feta per William Turner ha aparegut a les golfes d'una finca rural Minster Auctions
18 de febrer del 2024

Un esbós d'aquarel·la inèdit de Joseph Mallord William Turner ha aparegut en un àtic de Kinsham Court, una finca rural d'Anglaterra. Es tracta d'un retrat del castell de Hampton Court, ubicat a la localitat de Herefordshire, pintat a finals del segle XVIII. Tot i que no està signat, els experts han identificat l'autoria pel careacterístic estil del pintor romàntic anglès.

Nascut el 1775, Turner és conegut per les seves pintures de paisatges evocadors i lluminosos. La seva tècnica, que experimentava amb el color i la llum, i l'extensa obra que va produir el van convertir en un precursor del moviment impressionista. Va pintar l'aquarel·la recentment descoberta al voltant del 1796, quan només tenia 21 anys i encara no l'havia exposat. L'obra era un encàrrec del vescomte de Malden, que vivia a Hampton Court, el castell retratat.

L'esbós probablement va viatjar de Hampton Court a Kinsham Court quan la família de l'inventor i industrial Richard Arkwright, propietari del castell des de principis del segle XIX, es van traslladar a la finca on ha aparegut la pintura, a principis del segle XX. Els descendents d'Arkwright van trobar-lo a l'àtic, entre altres pintures i gravats.