Troben restes de dinosaures a Morella

Els ossos tenen 125 milions d'anys i seran dipositats al museu de la ciutat

Els arqueòlegs treballant al jaciment de Morella
Els arqueòlegs treballant al jaciment de Morella
20 d'octubre del 2016
Autor
Francina Fortuny
L'equip d'arqueòlegs que treballa al jaciment de Mas de Romeu ha trobat peces de grans dimensions. Hi ha restes òssies que es podrien tractar de la cintura pelviana i la cua d'un dinosaure sauròpode, segons ha informat l'Ajuntament de Morella.

Va ser un veí qui va donar les primeres pistes d'un jaciment a la zona. Ara, de moment, s'ha fet una estabilització, ja que les restes fòssils corren perill de destrucció. El paleontòleg que dirigeix l'excavació, José Miguel Gasulla, ha explicat que aquesta descoberta podria ser útil per obtenir informació sobre els dinosaures que convivien amb el gènere ‘Morelladon' fa 125 milions d'anys.

Les restes trobades en aquest jaciment, juntament amb altres troballes fetes a Morella, podran ser dipositades al Museu de la Ciutat. Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha assegurat que aquesta descoberta "és una nova mostra de la potencialitat en l'àmbit patrimonial i també turístic que té Morella i tota la comarca dels Ports, sobretot en el món dels dinosaures".