Durant unes excavacions a l'antiga ciutat egípcia de Taposiris Magna, a menys de 50 quilòmetres d'Alexandria, un grup d'arqueòlegs ha trobat un rostre de marbre de grans dimensions. Amb origen a l'època ptolemaica, entre els anys 305 i 30 aC, la talla estava enterrada entre les ruïnes d'un edifici del segle VII dC; per tant, va ser construïda set segles abans que la casa medieval on s'ha trobat.
Es tracta d'una peça de 15 polzades (el doble de la mida d'un crani humà), amb unes expressions facials molt ben marcades: malgrat que el nas està trencat, el front presenta arrugues, així com unes venes i celles que sobresurten en quantitat. Els arqueòlegs suggereixen que el marbre podria haver format part d'una estàtua de grans dimensions que hauria estat exposada en un lloc públic, malgrat que la resta del cos no s'ha trobat. Pel que fa a la seva identitat, els experts consideren que representava una figura important de la societat egípcia, si bé descarten que hagués estat un rei.
Els últims anys, Taposiris Magna també ha generat expectació al voltant de la possibilitat que la tomba de Marc Antoni i Cleòpatra VII estigui amagada al jaciment, després que trobessin el bust d'una dona que alguns arqueòlegs associaven a Cleòpatra. Tanmateix, altres experts asseguraven que la troballa no té cap relació amb la reina. Encara que les probabilitats d'ensopegar amb la seva tomba siguin poques, el nou rostre descobert evidencia que encara queda molta ciutat per explorar.