Última visita guiada a l'exposició 'Víctimes'

Jordi Barra, comissari de la mostra amb què el Memorial Democràtic reflexiona sobre les conseqüències de la Guerra Civil, acompanyarà els visitants el dimecres 14 d'agost

L'exposició 'Víctimes', del Memorial Democràtic
L'exposició 'Víctimes', del Memorial Democràtic Memorial Democràtic

El dimecres 14 d’agost té lloc la darrera visita guiada a l’exposició ‘Víctimes (1936-1945)’, la mostra que el Memorial Democràtic va organitzar amb motiu del 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil. La ruta la conduirà Jordi Barra, comissari de la mostra, que acompanyarà els visitants per conèixer les víctimes de la contesa i de la postguerra i per aprofundir en les dades de què es disposen avui dia i l'estat de la recerca de les conseqüències de la guerra sobre la població civil.

‘Víctimes (1936-1945)’ convida a reflexionar sobre la dimensió, l’abast i la diversitat de significats dels conceptes 'víctima' (‘persona que pateix un mal que no vol’), 'resistència' (‘capacitat de l’individu de suportar les adversitats’) i 'resiliència' (‘capacitat per afrontar amb èxit una situació desfavorable, recuperar-se i adaptar-se positivament davant l’adversitat’). I ho fa amb objectes, imatges i amb un atles de les víctimes, un mapa que reconstrueix l’espai, el temps i els fets.

L'exposició es pot visitar a la seu del Memorial Democràtic fins a l’1 de setembre.

Informació pràctica
 

  • Data i hora: dimecres 14 d'agost, a les 11 h.
  • Preu: gratuït.
  • Lloc: Memorial Democràtic (Peu de la Creu, 4. Barcelona).
  • Cal confirmar l'assistència a l'e-mail memorialdemocratic@gencat.cat o bé per telèfon al 93 624 73 51, de dilluns a divendres, laborables, de 10 a 14 h.
  • Més informació:

victimes.