Últimes sessions de la Tribuna d'Arqueologia 2023

Un cicle de conferències clau per estar al corrent de la innovació catalana en arqueologia i paleontologia

Excavació al jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella
Excavació al jaciment del Camp dels Ninots de Caldes de Malavella Direcció General del Patrimoni Cultural
7 de novembre del 2023

La Tribuna d’Arqueologia és un cicle de conferències que té per objectiu donar a conèixer les novetats de les investigacions arqueològiques i paleontològiques catalanes, organitzades pel Servei de Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

L’edició del 2023 constitueix la temporada número 41 del cicle de conferències, una llarga trajectòria que l’ha convertit en una plataforma de referència en el món acadèmic i cultural per estar al dia de la innovació en arqueologia i paleontologia del país.

Enguany, les catorze conferències programades entre març i novembre difonen el coneixement d’especialistes en arqueologia, paleontologia, química, arquitectura, restauració i museologia. S’imparteixen de manera presencial al Palau Marc i a la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i es poden seguir en línia de forma simultània al canal de YouTube de @patrimonigencat. Les properes sessions del cicle són:
 

  • La intervenció arqueològica de Can Batlló - Magòria: Una mirada multidisciplinària a l'ocupació del pla de Barcelona, des de mitjans del IV-III mil·lenni a.n.e. fins a l'actualitat. El 8 de novembre, a les 18 h, al Museu d'Arqueologia de Catalunya. A càrrec de Vanesa Triay Olives (Àtics, SL) i Santiago Riera Mora (SERP-UB), presentarà els recents treballs arqueològics realitzats amb motiu de la urbanització del recinte fabril de can Batlló al barri de Sants-Montjuïc.
  • Sant Hilari d'Abrera (Abrera, Baix Llobregat). L'establiment romà d'aigües mineromedicinals i la seva continuïtat com a centre de culte fins al segle XIV. El 22 de novembre, a les 18 h, al Palau Marc. A càrrec de Gisela Ripoll (UB, IAUB, ERAAUB), Inma Mesas (ERAAUB) i Francesc Tuset (IAUB, ERAAUB), presentarà les actuacions dutes a terme des del 20217 al jaciment de Sant Hilari d'Abrera, de gran interès geològic, arqueològic, històric i ecològic.

Els vídeos de les conferències quedaran a disposició de tota la ciutadania a la llista de reproducció que la Tribuna d’Arqueologia té dins del canal de YouTube @patrimonigencat i també al blog de la Tribuna d’Arqueologia.

Informació pràctica: