Un país en lluita (permanent)

El 5 de novembre se celebra a la UB una jornada per debatre sobre les lluites que ens han conformat com a poble

Cartell lluites compartides -  Òmnium cultural
Cartell lluites compartides - Òmnium cultural
4 de novembre del 2016
Autor
Francina Fortuny
La lluita per un habitatge digne, la lluita antifranquista dels anys setanta, les lluites obreres, les lluites ecologistes, la lluita per la defensa de la llengua i la cultura catalana... són algunes de les temàtiques que abordarà el Fòrum sobre lluites compartides que tindrà lloc demà dissabte a la Universitat de Barcelona, un edifici històric on justament s'hi han viscut un munt de reivindicacions emblemàtiques.

L'objectiu del fòrum és que sigui un espai de diàleg per tal de compartir diverses experiències de lluita i posar en valor la feina de milers de persones anònimes que han treballat per construir un barri, un poble, una ciutat o un país millor.

La sessió inaugural, dedicada al paper de Catalunya davant de la crisi de refugiats, comptarà amb la presència, entre d'altres, de l'activista Arcadi Oliveres, la portaveu de Stop Mare Mortum, Beatriu Guarro, i Òscar Camps, fundador de Proactive Open Arms.

Aquest fòrum és el primer acte d'una campanya que ha posat en marxa Òmnium Cultural amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a totes aquelles lluites (socials, culturals, nacionals...) que, des dels anys cinquanta i fins avui han conformat el nostre país i ens han cohesionat com a poble.

La jornada és oberta a tothom. Podeu consultar el programa en aquest enllaç i inscriure-us des d'aquest.