Un passeig pel patrimoni català durant la Setmana del Turisme Industrial

Museus, arxius, antigues fàbriques, etc., obren les seves portes al públic amb activitats, rutes i visites teatralitzades

Coberta del Vapor Aymerich, Amat i Jover
Coberta del Vapor Aymerich, Amat i Jover Wikimedia Commons
30 d'octubre del 2018

La tercera edició de la Setmana del Turisme Industrial, que se celebra del 3 a l'11 de novembre, obre les portes de museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i empreses amb gairebé un centenar d'activitats. L'esdeveniment està organitzat per la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) i proposa activitats com una visita teatralitzada al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, una visita a la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac o un recorregut pel soterrani del Centre de Documentació i Museu Tèxtil en què contemplareu mostraris tèxtils centenaris.

Bus a cegues
Un any més, el dia 3 de novembre, tornen les populars rutes del bus a cegues que consisteixen en itineraris i destinacions secrets que els participants aniran descobrint durant el trajecte. La “Ruta de l’aigua viatgera”, la “Ruta familiar de la diversitat industrial” i la “Ruta de l’Or i els licors” són algunes nou rutes diferents que es proposen enguany. Les primeres 500 persones que s’hi inscriguin a través del web www.turismeindustrial.cat podran escollir, de manera gratuïta, la ruta que vulguin fer. Com a novetat, trobareu l’enigma XATIC, un joc turístic que estarà disponible per a dispositius mòbils durant tota la Setmana del Turisme Industrial.

Podeu consultar la programació al web de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.