Un refugi nazi a la selva argentina

Es creu que no va funcionar mai, però que estava preparat per acollir militars alemanys en cas de derrota en la Segona Guerra Mundial

Refugi nazi trobat a la selva argentina
Refugi nazi trobat a la selva argentina
26 de març del 2015
Autor
Oriol Gracià
"Cap a la meitat de la Segona Guerra Mundial, l'exèrcit nazi va impulsar un projecte de construcció de refugis secrets perquè els dirigents militars poguessin amagar-s'hi en cas d'una derrota; llocs inaccessibles, enmig del desert, en una muntanya, en un penya-segat o al mig d'una selva com aquesta", ha explicat l'arqueòleg Daniel Schávelzon. L'estudiós es referia a l'amagatall que el seu equip ha trobat enmig de la jungla argentina, prop de la frontera amb el Paraguai.

El jaciment s'ubica al parc provincial Teyú Cuaré, a la regió de Misiones, al nord del país, i es creu que va ser projectat per albergar líders del règim nazi. S'hi han trobat monedes alemanyes de la dècada de 1930, porcellanes amb les inscripcions ‘Fabricat a Alemanya' i símbols nazis en les parets. Per tant, tot apunta que es tracta de les restes d'unes construccions dissenyades pels nazis. El conjunt està format per un habitatge, un dipòsit i un fortí semiocult preparat per ser un lloc de vigilància. Segons han explicat els investigadors, les construccions ofereixen una vista panoràmica i disposen de murs de tres metres de gruix. Amb tot, es creu que l'espai mai va arribar a funcionar, ja que els líders alemanys que van arribar a Argentina es van acabar establint a les grans ciutats, on van aconseguir passar desapercebuts.