La vida i l'obra de Victor Papanek, al Museu del Disseny

Durant dos mesos, l'equipament acull una retrospectiva en què es podran veure peces originals del dissenyador

Victor Papanek filmant el programa 'Design dimensions' del canal 17 de la cadena de televisió WNED, a Buffalo, Nova York (1961-1963)
Victor Papanek filmant el programa 'Design dimensions' del canal 17 de la cadena de televisió WNED, a Buffalo, Nova York (1961-1963) Universitat d’Arts Aplicades de Viena / Fundació Victor J. Papanek
23 de novembre del 2019

Fins al 2 de febrer de 2020, el Museu de Disseny de Barcelona acull la primera gran retrospectiva centrada en el dissenyador, autor i activista Victor Papanek. L'autor del llibre 'Disseny per al món real', avui dia el més llegit sobre aquesta temàtica, ja reflexionava als anys seixanta sobre qüestions que, actualment, constitueixen l’essència del disseny crític, social, inclusiu i interdisciplinari.

L'exposició mostra la vida i obra de Papanek a través duna sèrie de peces originals procedents de l'arxiu de la Fundació Victor J. Papanek (Viena), a més d'objectes d'alguns dels seus contemporanis com Buckminster Fuller o Global Tools. La mostra està estructurada segons els temes de les obres exposades, entre els quals es troben la política sobre dades i sobre els mitjans, la biotecnologia o la importància del disseny com a eina política.

Informació pràctica

  • Dates: fins al 2 de febrer de 2020.
  • Lloc: Museu del Disseny de Barcelona (plaça de les Glòries Catalanes, 37-38), a la planta B.
  • Preu: 4 € (general) / 3 € (reduïda).
  • Consulta tota la informació aquí

 

Victor Papanek, 'Tots som discapacitats', detall del pòster núm. 1 de Big Character: 'Gràfic de treball per a dissenyadors' (1973, esborrany del 1969)
Victor Papanek, 'Tots som discapacitats', detall del pòster núm. 1 de Big Character: 'Gràfic de treball per a dissenyadors' (1973, esborrany del 1969)
// Universitat d’Arts Aplicades de Viena. Fundació Victor J. Papanek