Nadal al Museu Etnològic i de Cultures del Món

L'equipament organitza tres activitats relacionades amb els jocs, els animals i el Nadal per als més petits

Museu Etnològic i de Cultures del Món
Museu Etnològic i de Cultures del Món
14 de desembre del 2018
Autor
Alba Domínguez

Durant les vacances de Nadal, el Museu Etnològic i de Cultures del Món organitza diverses activitats en què barreja les cultures de diferents països amb el Nadal.

Del 14 de desembre al 8 de gener es realitza l'activitat 'Nadal Capmany', per conèixer les investigacions etnològiques que va fer Aureli Capmany relacionades amb el Nadal i també per reflexionar entorn de les tradicions nadalenques.

Una altra activitat és 'Animalades! Animal simbòlic, animal artístic', on els animals es converteixen en els protagonistes; s'analitza el paper que aquests han tingut en les cultures d'Oceania i també la visió que tenia Picasso d'alguns animals. Després, els més petits podran divertir-se amb un taller d'experimentació plàstica per posar en pràctica els coneixements previs. Es durà a terme els dies 27, 28 i 29 de desembre al Museu de Cultures del Món, i del 2 al 4 de gener al Museu Picasso, d'11 a 13.30 h per un preu de 3,5 €.

El Nadal és una època de regals per als infants, si hi ha alguna característica que els defineixi són les seves incasables ganes de jugar, però tots els nens i nenes juguen igual? La resposta és que no, la cultura marca els jocs i la manera de divertir-se. Aquest és el tema entorn del qual gira el taller experimental 'Per Nadal... juguem arreu del món?', del 27 de desembre al 3 de gener, de 12 a 13.30 h, per 2 €. Els més petits s'hauran de posar en la pell de nens d'altres països per saber com es diverteixen en l'altra punta del món i conèixer les seves festes, tradicions i costums.

És una oportunitat única per passar temps en família durant el Nadal i que els més petits estiguin entretinguts a la vegada que aprenen i experimenten sobre jocs i animals amb una visió diferent.